Tehnički podaci i sheme postavljanja

Početna stranica Tehnički podaci i sheme postavljanja
Sheme postavljanja
RJEČNIK ZNAKOVA
TEHNIČKI PODACI

POVRŠINA – BOJE
Upotrebom prirodnih materijala (cementa, pijeska) u procesu proizvodnje dolazi do mogućnosti pojave određenih odstupanja u boji i površini opločnika, na što u proizvodnji nije moguće utjecati. Isto tako kod proizvoda iste vrste, ali proizvedenih u različito vrijeme, može doći do odstupanja u boji. Vremenski utjecaji i odstupanja u boji cementa (istog proizvođača) isto tako mogu ostaviti trag na Vašim opločnicima, odnosno u pojedinim slučajevima površina može dobiti laganu žučkastu ili smećkastu boju. Naša je preporuka da prilikom postavljanja betonskih proizvoda, a posebno opločnika, uzimate iste s više paleta tako da se dobije ujednačenost strukture, boje i površine proizvoda. Kod proizvodnje mogu nastati manja dimenzijska odstupanja proizvoda, mogu se pojaviti i manje razlike u strukturi materijala završne (vidljive) površine. Ta površina može biti više ili manje gruba. Važno je naglasiti kako razlike u boji i strukturi, ne utječu na kvalitetu naših proizvoda te iz tog razloga ne podliježu reklamacijama.


CVJETANJE
Na površini opločnika znaju se ponekad stvoriti bijele mrlje, koje su rezultat prirodne pojave, odnosno „cvjetanja vapnenca“. One nastaju na način da vlaga (od kiše ili kondenzacije) prodre u opločnik i počne razgrađivati vapnenac. Zatim vapnenac ostavlja trag koji se u obliku bijelih mrlja javlja na površini. U prvoj fazi te su mrlje dosta otporne na ispiranje. Moguće ih je ukloniti uz pomoć posebnih sredstva (koja su na bazi kiselina), ali isto tako valja napomenuti kako se one nakon određenog vremena smanjuju i na kraju potpuno nestaju.


PUCANJE RUBOVA
Kod polaganja opločnika i ploča ravnih rubova važno je dodatno obratiti pozornost na njihovu pravilnu ugradnju jer u protivnome može doći do pucanja njihovih rubova. Razlog tome je trenje do kojeg dolazi između dva betonska elementa. U tom slučaju proizvođač se ograđuje od bilo kakve odgovornosti glede smanjene kvalitete proizvoda jer se
tu radi o pogrešnom načinu ugradnje.


REKLAMACIJE
REKLAMCIJE NA UGRAĐENE PROIZVODE NE UVAŽAVAMO. Reklamacije ne vrijede ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja naših proizvoda prilikom njihovog nepravilnog ugrađivanja. Obveza kupca je da prilikom preuzimanja naših proizvoda provjeri njihovo stanje (tj. kvalitetu, količinu, vrstu) te da ukoliko uoči bilo kakve vidljive nedostatke pošalje pismeni prigovor u roku 24 sata.


Preporučamo Vam da sve proizvode iz naše ponude barem jednom godišnje temeljno očistite, pazeći pritom da ne upotrebljavate agresivna kemijska sredstva i ne koristite alate kojima bi moglo doći do mehaničkog oštećenja betonskih površina. Važno je naglasiti kako unatoč svim prednostima koje Vam nudi Quadro Protect (Plus), površine opločnika NISU NEUNIŠTIVE i potrebno je voditi brigu o njima kroz učestalo održavanje i pravovremeno uklanjanje svih prljavština. UZ NAŠU PALETU BOJA, NUDIMO VAM MOGUĆNOST INDIVIDUALNOG ODABIRA BOJE, U SKLADU S NAŠIM MOGUĆNOSTIMA. TA OPCIJA VRIJEDI KOD NARUDŽBE VEĆIH KOLIČINA (IZNAD 300m2).